Középiskolai felvételi előkészítő matematikából

Az eTalonSchool szeptembertől 14+1 x 2 órás matematika felvételi előkészítőt hirdet középiskolába jelentkező 4., 6. és 8. osztályos tanulók számára, kis csoportokban. A matek előkészítő igény szerint kiegészíthető magyar felkészítővel is.

Miért az eTalonSchool felvételi előkészítőjét válassza?

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy a felvételi megbízhatóan sikeres megírásához nem elegendő a feladatok otthoni megfelelő megoldása. Az otthon hibátlanul megírt feladatsorok az éles felvételin – a vizsgahelyzet miatt – általában csak 70% körüli eredményt tesznek lehetővé.

Vajon mi is kell egy igazán sikeres felvételi megírásához?

• A felvételi feladatok megoldásához szükséges matematikai eszköztár biztos ismerete, és használata
• A mechanikus feladatmegoldás helyett logikus, értő problémamegoldás
• A típusfeladatok megoldási stratégiáinak megismerése, és hatékony alkalmazása
• Időnyerő módszerek, trükkök
• Megfelelő időgazdálkodási rutin
• A vizsgadrukk kezelése

Az eTalon módszer

Az eTalon módszer lényege, hogy a tanulási, megértési, probléma megoldási folyamatot élmény alapúvá teszi, és a sikeres felvételihez szükséges összes kompetenciát fejleszti. Mindezek érdekében a következő módszereket alkalmazzuk:

2D és 3D animáció – számos feladat típusnál rendkívül hatékony a probléma vizualizációja, a megoldás képi formába öntése. A vizuális és tapasztalati elemek beépítése, a memóriában egy jól struktúrált rendszert alkotva segíti a megértést, az ismeretek előhívását, hatékony alkalmazását.

Tapasztalati összefüggés-megértés, feladatmegoldás – konkrét segédeszközök használatával, az elvont matematikai műveletek, fogalmak élmény alapúvá válnak, biztos mély megértést tesznek lehetővé.

A feladatlapok típusfeladatokra való bontása – a felvételi feladatlapok típusfeladatokra bonthatók (algebrai feladatok, százalékszámítás, mértékegységek, térfogatszámítás, geometria, szöveges feladatok, stb.). A feladatok horizontális bontása lehetővé teszi azok alapos begyakorlását, a hatékony, mély feldolgozását, megértését.

Tipikus problémamegoldó stratégiák begyakorlása (pl.: táblázatba rendezés, grafikonok értelmezése, egyenlet felállítása szöveges feladatokhoz, stb.).

Időnyerést szolgáló trükkök, ismeretek (pl.: köb- és négyzetszámok, prímszámok, nevezetes százalékok, stb. készségszintű ismerete, alkalmazása).

A feladatokban található csapdák felismerése, elkerülése (pl.: műveleti sorrend).

A vizsgastressz kezelése. A vizsgahelyzet pontos megismerése révén a stressz és a szorongás csökkentése. A teljesítmény és a stressz összefüggése megismerhető, a vizsgadrukk, megfelelő technikákkal, a teljesítmény fokozásának szolgálatába állítható.

Elfogadó személyközpontú környezet. A velünk kapcsolatban levő, hozzánk járó tanulókat név szerint ismerjük, tisztában vagyunk képességeikkel, lehetőségeikkel, vágyaikkal, és korlátaikkal is. Képességeiket és lehetőségeiket erősítjük, korlátaikat megpróbáljuk minél kijjebb tolni. Nálunk megtanulhatják, hogy nincs rossz válasz, csak tévesen bejárt út, amit az elfogadó, odafigyelő környezetben egy idő után már stresszmentesen tudnak korrigálni. Mindezek hatására a gyerekek önbizalma megnő, elhiszik, hogy tanulni hatékonyan, motiváltan is lehet, mindegy milyen tantárgyról van szó.

Szakembereink

Egyetemi oktatók, pedagógusok - a tárgyi tudás, problémamegoldó készségek átadásáért felelősek

Tanulásmódszertani szakember – a felkészítő didaktikai, módszertani részért felel

Pszichológus – segít a gyerekeknek a vizsgahelyzet okozta stresszel való megküzdésben

Helyszín:
eTalonSchool
1073 Budapest Erzsébet körút 24.
SZÁMALK
1119 Budapest Mérnök utca 39.

A matek felkészítő ára:

A felkészítő ára 66.000 Ft, ami szeptembertől 3x22.000 Ft-os részletekben fizetendő.

Az űrlap kitöltésével már most biztosíthatja gyermeke helyét a szeptemberben induló előkészítőinkre.


Szülői visszajelzések

„Kisfiamnak jól ment a matek, mégsem tudott megfelelő eredményeket hozni a versenyekről, vagy nagy dolgozatoknál. Ezért örültem ennek a kurzusnak, ami azt ígérte, hogy segít az ilyen stressz helyzetek lehetséges oldásában, időbeosztásban is. Már eleve az tetszett, hogy péntek délután a heti fáradtság ellenére mindig nagyon lelkesen ment, és feldobódva jött haza. A mateknál azt tapasztaltam, hogy míg a tanára folyton lefelé értékelte, addig a kurzuson nagyon biztatták. Neki nagyon sokat adott, hogy megnyugtatták hibázhat, ha van a hibára ráépülő számítás, nyugodtan dolgozzon tovább. Ezzel a módszerrel a legnehezebb feladatnál, ahol tudta, hogy elszámolta magát, de idő híján már nem tudott korrigálni, csak egy pontot vesztett! A nyelvtannál pedig nevetve mesélte, az egyik könnyebb feladatnál tényleg blokkolt az agya, és tovább menve, majd visszatérve, azért örült, hogy még egy jó megoldás eszébe jutott! Plusz egy tapasztalat volt számomra, hogy kislányom, aki nem akart még felvételizni, csak megpróbálta a hatodikos felvételit, a szünetben felolvasott észkapcsoló válaszokat hallgatva 2 pontot potyázhatott, mert az övében az egyik kérdés pont az volt, mint a lapon.”

„Elégedettek vagyunk a felkészítéssel, jól teljesített a gyermekünk a felvételin. Nagyon jó ötlet volt a felkészítés végén a tippek, trükkök összegzése, hogy mikor mire kell odafigyelni, illetve az észkapcsoló lap. Szombat reggelente a fiunk mindig zokszó nélkül, jókedvűen ment a felkészítőre, soha nem volt nyavalygás. Köszönjük a jó hangulatú órákat!”

„Jó hangulatú, eredményes, ösztönző. Nem szorongva járt oda a gyermek és jól érezte magát a támogató, tanító közegben. Teljesen pozitívan tudunk nyilatkozni az eTalon oktatásáról.”

„Nyolcadikos kislányommal jártunk felvételi előkészítőre. Annak ellenére, hogy Panka az adott pillanatban sajnos nem tudta hozni a formáját és ezért a vártnál rosszabbul teljesített matematikából, a felvételi előkészítő mégis nagyon hasznosnak tartottam! A felkészítő barátságos, elfogadó légköre miatt egész félévben nagyon szeretett a foglalkozásokra járni, egyáltalán nem érezte tehernek. Nagyon sok rossz beidegződését, ami a hagyományos matematikai tanítási módszerek miatt alakult ki nála, a tanárok felül tudták írni, végre nem úgy kezdett egy matematikai problémához hozzáállni, hogy ezt én úgysem tudom megoldani, hanem kihívásnak tartotta és kezdett sikerélménye lenni. Ezek miatt a matematikai előző éves felvételiket már biztosan 30-és 35 pont között megírta, de előfordult ritkán ennél jobb is. Sajnos az adott nagy stresszhelyzetben mindezt a tudást nem tudta jól előhívni, úgy érzem, hogy neki még egy félév előkészítő szükséges lett volna az Etalonban ahhoz, hogy minden körülmények között jól tudjon teljesíteni. Így is mindent tiszta szívvel köszönök, mert az itt megszerzett tudás akkor sem vész el, és amit itt kapott biztos vagyok benne, hogy gimnáziumban is fogja tudni kamatoztatni! Köszönünk mindent mindkettőnk nevében!”

„Teljes szívemből köszönöm és hálás vagyok, amiért Barnabás fiamnak új dimenziót mutattak a tanulás és tanár-diák kapcsolatban.”

„Nagyon értékes volt ez a felkészítő. A fiam szívesen járt oda, és sokat segített neki a matematika tananyag jobb megértésében is. Ha esetleg most nem veszik fel, akkor nyolcadikban is biztos igénybe vesszük ezt az előkészítőt.”

„Jó hangulatban, nagyon hatékony módszerekkel oktattak. Az előkészítő nélkül nem sikerült volna ezt az eredményt elérni.”