Intenzív középiskolai matematika felvételi előkészítő tábor

Az eTalonSchool intenzív matematika felvételi előkészítő alapozó táborba várja mindazokat a szeptemberben 6. vagy 8. osztályt kezdő tanulókat, akik 2020-ban felvételiznek, vagy csak mélyítenék matek tudásukat.

A tapasztalatink és a szülői igények is abba az irányba mutattak, hogy dolgozzuk ki, és indítsunk el egy olyan felkészítőt, ami a matematikai kompetenciákat erősíti, támogatva ezzel mind az iskolai tanulmányokat, mind a középiskolai felvételit.

Azoknak, akik lemaradtak a februárban indított kurzusunkról, lehetőségük van most tábori formában egy intenzív kurzuson részt venni.

A középiskolai felvételi előkészítőink tapasztalatai azt mutatják, hogy bár sokszor a hozzánk érkező gyerekek tárgyi tudásával nincsen komoly probléma, matematikai ismereteiket mégsem tudják megfelelően a feladatmegoldás szolgálatába állítani. Mélyebb megértés nélkül, negatív attitűddel, rossz mechanizmusokkal állnak neki a feladatoknak. Matematikai fogalmaik nem tiszták, mélyek, nem alakult ki náluk a megfelelő logikai, problémamegoldó gondolkodás, tudásuk felszínes, atomisztikus, ami külön felkészítés nélkül a felvételi eredmények sikertelenségében is megmutatkozik.

Délelőttönként egy-két nagyobb - felvételinél nélkülözhetetlen - témakört dolgozunk fel, interaktívan, elméleti ismeretekkel, majd gyakorlati feladatok megoldásával.

 • Algebra: számhalmazok; összetett- és prímszámok; oszthatósági szabályok; közönséges é tizedes törtek; műveleti sorrend, műveletek.
 • Mértékegységek: tapasztalati összefüggésmegértés; mértékegység előtagok, átváltások logikai úton; pontos, gyors mértékegység átváltás.
 • Grafikonok, táblázatok elkészítése, értelmezése, olvasása.
 • Kombinatorika: megoldási stratégiák az összes helyes lehetőség megtalálásához.
 • Geometria: síkidomok és tulajdonságaik, geometriai összefüggések.
 • Terület - kerület számítás: élményeken és gyakorlaton alapuló, készség szintű számítás.
 • Felszín - térfogat számítás: a három dimenziós térben való biztos tájékozódás, erre épülő értő feladatmegoldás.

Délutánonként gyakorlati, játékos feladatokkal töltjük az időt. Lesz főzőverseny, amin a mértékegységátváltást gyakoroljuk; ellátogatunk egy nagy barkács áruházba, ahol a gyerekeknek egy tervrajz alapján rendelnek majd szegélylécet, parkettát, tapétát; forgalomszámlálás alapján készítünk és értékelünk grafikonokat, és még sok olyan érdekes programmal lepjük meg a gyerekeket, ahol jól szórakoznak, és szinte észrevétlenül sajátítanak el matematikai készségeket.

A tábor 5 napos napközis tábor: naponta 8:00 és 16:30 között tartanak a foglalkozások.

A gyerekek napközben teljes ellátást, tízórait, ebédet, uzsonnát és frissítő italt kapnak. Lehetőségünk van speciális étrend biztosítására is.

A délelőtti foglalkozások az eTalonSchool akadálymentesített, légkondícionált, korszerű számítógépekkel felszerelt termében zajlanak, a délutánok egy részében külső helyszínekre látogatunk.

A táborban való részvétel feltételei:

 • A Jelentkezési lap kitöltése
 • Az Általános Szerződési Feltételek elolvasása és elfogadása
 • A jelentkezés beérkezése után kiállított számla (részletfizetésnél előlegszámla) összegének átutalása
 • A tábor kezdő időpontjáig a tábor teljes díjának kiegyenlítése

Helyszín:

eTalonSchool
1073 Budapest Erzsébet körút 24.

Időpontok:

2021. augusztus 16–20.

2021. augusztus 23–27.    MEGTELT!

A tábor díja 49.000 Ft