WebKepekEdu3

A számítógépes grafika már ma is mindennapjaink része. Fotót kell szerkeszteni a lakáshirdetéshez, a facebookra már megkomponáljuk a posztolni kívánt képet, a születésnapra már nem kézzel írjuk a meghívót. Sokan készítenek már videókat, szeretnének mind több követőt a YouTube-on. Még látványosabb és vonzóbb lehet mindez 3D modellel vagy animációval, de ma már nem ritkák a kiterjesztett valóságot (AR) használó plakátok, információs felületek sem. A számítógépes grafikával való foglalatoskodás lehet egy kreatív, kellemes, hasznos időtöltés, de lassan az általános műveltség részévé is válik, ugyanúgy, mint hogy tudjuk, hogy mi a különbség a CMYK és RGB színrendszerek, a raszteres és vektoros grafikák között, vagy milyen módon kell egy nyomdába leadni egy kész szórólap anyagát.

A fiatalok szívják is magukba ezeket az információkat, használnak is egyes programokat, de tudásukat autodidakta módon, rendszerezetlenül szerzik meg.

Az eTalonSchool egy olyan, szakköri formában átadható tananyagot állított össze, amely ezeket az ismereteket alaposabb, mélyebb, minden területen használható tudássá formálja – figyelembe véve a gyerekek életkori sajátosságait és érdeklődési körét is. Oktatói a téma elismert szakemberei, akik pedagógiai gyakorlattal is rendelkeznek.

A szakkör szeptembertől január végéig, heti egy alkalommal, két óra időtartamban kerül megtartásra.

Kinek ajánljuk? Minden 10-16 közötti gyermeknek, aki érdeklődik a téma iránt és a számítógép előtt töltött idejét hasznosan, alkotással szeretné eltölteni. Előképzettségre nincs szükség, de akinek van némi jártassága ezeken a területeken, az sem fog unatkozni.

A gyerekek a szakkörön szabad felhasználású, ingyenesen letölthető programokkal dolgoznak, melyeket otthon telepítve folytathatják tudásuk mélyítését.

Ízelítőül néhány az érintett témák közül:

  • Képformátumok
  • Színrendszerek
  • Vektoros és raszteres képszerkesztő programok gyakorlati használata
  • Nyomdai előkészítés
  • Logó-, meghívó- és Facebook hirdetés –tervezés
  • 3D modellezés
  • 3D animáció, intro készítés
  • Virtuális és kiterjesztett valóság
  • Videó szerkesztés, vágás
  • A játékfejlesztés alapjai

A szakkörök helye és időpontjai:

Újhartyáni Német Nemzetiségi Iskola
Szerdánként 15 - 17 óra között

Széna Téri Általános Iskola - Székesfehérvár
Csütörtökönként 15 - 17 óra között

István Király Általános Iskola - Székesfehérvár
Csütörtökönként 15 - 17 óra között

  

A szakkör ára:

4 x 16000 Ft, ami októbertől januárig a hónap elején fizetendő. 

eTalon School © 2016 │ Tel.: +36-20-9-350-065etalonschool@gmail.comFacebook